marți, 12 mai 2009

Riscurile piercing-ului







La fel ca orice trauma a unei parti din corp, piercing-ul provoaca infectii in organism. Aceste infectii sunt destul de grave si va pot afecta serios calitatea vietii. Infectiile cauzate de piercing pot avea ca rezultat afectiuni ale inimii sau chiar decesul, daca nu sunt tratate asa cum trebuie de catre un personal specializat. In plus in afara de infectia produsa ca urmare a piercing-ului trebuie sa luati in considerare pericolul folosirii unui ac infectat si problema folosirii neigienice a instrumentarului utilizat.
Inainte de a va decide sa va gauriti o parte a corpului, trebuie sa va preocupati de gasirea unui studio care indeplineste toate normele igienice de functionare. Exista afectiuni foarte grave, care pot fi transmise prin intermediul unui ac inclusiv hepatita si virusul HIV.
In momentul in care mergeti la un studio specializat va sfatuim sa va interesati de modul in care este efectuata dezinfectarea instrumentelor, aveti tot dreptul sa intrebati pentru ca este viata dumneavoastra in joc, iar acest lucru va poate salva de o multime de boli, unele foarte grave, chiar mortale. Daca personalul care lucreaza acolo refuza sau nu poate sa va dea informatii cu privire la modul de dezinfectare, trebuie sa evitati sa va efectuati un piercing intr-un asemenea loc.
Persoanele care au trecut prin aceasta experienta stiu ca infectiile sunt inevitabile, dar pot fi tratate foarte serios pentru a evita complicatiile. Semnele unei infectii: aparitia unei supuratii in jurul ranii, febra, durerea in jurul ranii, inrosirea zonei din jurul ranii. Daca ati observat aceste semne si in cazul dumneavoastra, va sfatuim sa mergeti la un medic cat mai curand posibil. Pentru a fi sigur ca ingrijiti asa cum trebuie rana, urmati sfaturile celui care va efectueaza piercing-ul. Pastrati rana curata si fiti atent la imbracamintea pe care o purtati pentru ca bijuteria se poate agata in haina si poate provoca o noua ranire. Feriti-va rana de ulei, saliva, lacrimi si apa cu clor pentru ca aceste produc infecarea ranii.
Este dureros un piercing? Din pacate nu exista vreo parte a corpului care in momentul efectuarii piercing-ului sa nu ne produca senzatia de durere. Pana la urma piercing-ul nu este altceva decat gaurirea pielii si introducerea unei bijuterii. Multa lume se teme de efectuarea unui piercing pentru ca are impresia ca este extrem de dureros. In realitate nu este atat de dureros pe cat se crede. Cea mai buna metoda de a afla cat este de dureros, este sa intrebati o persoana care a trecut prin acest tratament. Va va ajuta sa va decideti daca doriti sa va faceti si dumneavoastra un piercing in acea parte a corpului. O alta modalitate de a afla cat de dureros este, ar fi sa vorbiti cu cel care efectueaza piercingul, el poate sa va explice amanuntit procesul de gaurire de la curatarea acului pana la vindecarea ranii.
In general piercingul in limba este considerat cel mai dureros, dar multa lume crede ca totusi zona buricului este cea mai sensibila. Limba are o mare capacitate de vindecare, sangerarea este minima si nici durerea nu este foarte mare. Problema cu zona buricului este mai complicata, pentru ca rana se vindeca foarte greu (o vindecare completa dureaza pana la 1 an), bijuteria se agata uneori in haine si provoaca o noua ranire si iritare a ranii.
Unii specialisti in efectuarea piercingului utilizeaza un spray care raceste zona pantru a atenua durerea. Intrebati-l daca poate folosi si in cazul dumneavoastra acest spray.
Puteti sa mergeti insotit de un prieten la salon, daca sunteti ingrijorat din cauza durerii. Evitati medicamentele si alcoolul inainte de a merge pentru ca riscati sa fiti refuzat daca sunteti sub influenta alcoolului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu